Support
antwoord op al je vragen

Feel Free!

Mijn laadpas is kwijt of gestolen, wat moet ik doen?

Wat vervelend! Het is belangrijk dat je jouw laadpas zo snel mogelijk blokkeert. Dit doe je door in te loggen in jouw Mobility Portal. De inloggevens heb je ontvangen nadat je jezelf hebt geregistreerd voor de E-Flux laadpas. Log in bij: https://my.e-flux.nl/sp/. Vervolgens klik je op ‘Account’, je komt dan in jouw persoonlijke account. Klik dan op ‘Mijn laadpassen’, hier kan je jouw verloren laadpas als verloren opgeven. Wil je een nieuwe laadpas bestellen? Stuur dan even een mailtje naar Support@e-flux.nl.

Kan ik laadkosten verrekenen met mijn werkgever?

Ja, E-Flux kan jouw laadkosten verrekenen met je werkgever. We registreren jouw laadpas onder de bedrijfsnaam. De werkgever in kwestie ontvangt elke maand een factuur.

Waar kan ik mijn elektrische auto opladen met de E-Flux laadpas?

E-Flux zit aangesloten bij e-clearing en e-violin. Bekijk hier bij welke openbare laadpunten je de E-Flux laadpas kan gebruiken om je elektrische auto op te laden.

Kan ik ook laden in het buitenland?

Ga je op reis naar het buitenland met je elektrische auto? Andere Europese landen (met name Duitsland, Belgie en Frankrijk) zijn hard bezig om meer laadpalen te plaatsen. Op de website van oplaadpalen vind je eenvoudig een geschikt oplaadpunt. Hier kun je een laadpaal zoeken door het adres van je bestemming op te geven. Je krijgt ook direct inzicht in de beschikbaarheid van de laadpaal. Dit is binnenkort ook mogelijk met de E-Flux app.

Wat kost laden bij een publiek laadpunt?

Laden bij een publieklaadpunt kost geld. Deze kosten verschillen per laadpunt en kunnen bestaan uit:

  • Starttarief
  • Prijs per kWh (voor de stroomvergoeding)
  • Prijs per tijdseenheid (minuut of uur)

Vaak rekenen laadpasaanbieders nog een extra bedrag per laadsessie. Informeer bij je laadpasaanbieder voor de exacte tarieven.

Heb je een laadpas van E-Flux? Dan betaal je bij het Orange abonnement geen extra kosten per laadsessie, maar een vast bedrag van €2,95 per maand. Voor Orange Free! rekenen wij geen vaste kosten maar dan betaal je per laadsessie €0,15 starttarief en €0,03 per kWh inclusief btw. Laad je niet vaak publiek of heb je een hybride auto? Dan is het voordeliger om voor het gratis abonnement te kiezen. Voor een volledig elektrische auto adviseren wij het Orange abonnement.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een laadpaal?

Welke laadpaal geschikt is voor jouw situatie hangt af van de aansluiting in de meterkast (1-fase of 3-fase) en van de auto die je hebt. Een auto met een grotere accucapaciteit heeft namelijk meer vermogen nodig. Voor een veilige installatie is het belangrijk om advies te krijgen van een installateur. Omdat E-Flux een onafhankelijk beheersysteem is kan de installateur meerdere soorten laadpalen adviseren. Zo heb je meer flexibiliteit in je keuze.

Verschillen tussen laadpalen kunnen bestaan uit:

  • Wand- of paalmodel
  • Aantal sockets (Stopcontact voor de stekker van de kabel van een elektrische auto)
  • Type socket (voor stekker type 1 of type 2)
  • Vermogen van de laadpaal (3.7kW, 7.4kW, 11kW, 22kW)
  • Mogelijkheid om te koppelen met een beheersysteem (OCPP-communicatie)
  • Smart Charging functionaliteit

Lees hier welke laadpalen compatible zijn met E-Flux.

Waarom heb ik een beheersysteem nodig voor mijn laadpaal?

Om laadsessies te registreren is het belangrijk dat de laadpaal gekoppeld is aan een softwaresysteem, dit noemen we een beheersysteem. Via een internetverbinding (via simkaart of ethernetkabel) wordt de data naar het platform gestuurd. Het kan zijn dat jouw werkgever stroomkosten vergoedt voor het opladen van je elektrische auto aan huis. Dan is zo’n beheersysteem onmisbaar. In de toekomst zullen steeds meer mensen in een elektrische auto rijden. Grote kans dat jouw bezoek even gebruik wil maken van jouw laadpaal. Met E-Flux kan je eigen laadtarieven instellen voor gastgebruik, en krijg je de stroomkosten netjes vergoed. 

Om te voorkomen dat de stoppen doorslaan is het belangrijk om de laadpaal hier goed op in te richten door Smart Charging in te stellen. Dit kan alleen als er een beheersysteem gekoppeld is aan de laadpaal. 

Wat is Smart Charging?

De Smart Charging functionaliteit van E-Flux wordt toegepast in een Smart Grid. Naast dynamic load balancing worden de voertuigen naar prioriteit geladen. Onze intelligente software zorgt ervoor dat alle auto’s in het aangegeven tijdsbestek vol worden geladen, mits er genoeg elektriciteit beschikbaar is. De bestuurder geeft in de E-Flux app aan wanneer hij vertrekt, welke auto hij heeft en wat de batterijstatus is. Op basis hiervan worden de elektrische auto’s naar prioriteit geladen. De klant heeft de mogelijkheid om flexibiliteitskorting in te stellen. Hoe langer de EV-driver blijft staan, des te goedkoper het laden per uur wordt.

Wat is Priority Charging?

Een EV-driver die laadt in een Smart Grid kan gebruik maken van Priority Charging via de E-Flux app. Dit wordt op de laadpaal aangegeven met korte instructies. Geef in de app aan wat je verwachte vertrektijd is, welke auto je rijdt en wat de batterijstatus is. Op basis van deze gegevens en het beschikbare vermogen wordt jouw auto binnen de aangeven tijd volgeladen.

Hoeveel kost het E-Flux beheersysteem?

Voor het gebruik maken van E-Flux als beheersysteem vragen wij een vergoeding. Voor thuisladen hebben wij het Smart Home abonnement. In het abonnement kan je van alle functionaliteiten gebruik maken, hier betaal je niks extra’s voor. Je kan kiezen voor een vast bedrag per maand (vanaf €2 per maand per socket) of een gratis abonnement. Bij de gratis versie betaal je geen maandelijkse kosten maar dan houden wij een klein bedrag per geladen kWh in. Wijzigen van abonnement kan altijd, maar hier zitten wel administratiekosten aan verbonden. Meer weten? Neem contact op.

Ik wil mijn abonnement wijzigen, wat moet ik doen?

Je mag elke maand je abonnement omzetten. Wil je van een flexibel abonnement (geen vaste maandelijke kosten) naar een vast abonnement? Stuur een mail naar support@e-flux.nl en vermeld hierbij je NAW-gegevens en laadpasnummer.

Ik ben mijn laadpas kwijt, wat moet ik doen?

Ben je je laadpas kwijt of is deze gestolen? Dan blokkeren wij deze direct voor je. Bel naar 085 067 0005. Na het blokkeren van de laadpas sturen we een nieuwe op. Voor een nieuwe pas vragen wij een eenmalige vergoeding van €7,50.

24/7 supportlijn: 085 067 0005

Mailen naar support@e-flux.nl

Stel je vraag via Facebook

Voor een klacht kan je hier terecht

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Wij zijn Vincent en Gina. Wie ben jij?

Neem contact met ons op.